Yılmaz Özdil’den Millet İttifakına: Unutamayacağımız bir gün
Gazeteci Yılmaz Özdil, Millet İttifakı’nda yaşanan kriz sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Sözcü gazetesi ve Sözcü TV’den ayrıldığını açıkladı.
Özdil’in ayrılmasının temel nedeni Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkması ve Meral Akşener’i desteklemesiydi.
Bu gelişmelerin ardından bir süre sessiz kalan Özdil, Millet İttifakı’nın İzmir’de düzenleyeceği miting öncesi dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.
Millet İttifakını ‘Deva’ ve ‘Gelecek’ üzerinden eleştirdi
Özdil, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve İzmir’de CHP’den 1’inci aday olarak gösterilen eski Parti yazarı Yüksel Taşkın’ı Millet İttifakı üzerinden eleştirdi.
“Asla unutamayacağımız bir gün”Özdil, geçmişte Atatürk’ü ve CHP’yi eleştirenlerin bugün İzmirlileri alkışlayacağını söyledi.
“Bugün İzmir halkı Taraf’ın komplocu yazarı Davutoğlu’nu, Babacan’ı alkışlayacak”
Yılmaz Özdil konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Unutmayacağımız bir gün… 20 yıldır karşı devrime karşı savaşan Mustafa Kemal’in askeri, İzmirlileri, Davutoğlu’nu, kumpasçı Babacan’ı, Mutant gazetecilerin palavrasıyla Taraf yazarı alkışlayacak. Bugün.”
Milletvekili aday listeleri tartışma yarattı
Öte yandan bilindiği üzere milletvekili aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte seçimlere ortak listeyle girme kararı alan Millet İttifakı’nda tartışmalar yaşandı.
Özellikle Sadullah Ergin, İdris Naim Şahin ve Yüksel Taşkın’ın CHP listelerinden seçilmiş olması ana muhalefet partisi seçmenini tedirgin etti.
Rahatsız olan isimlerden Taşkın, FETÖ’nün kapatılan yayın organı Taraf gazetesinde editörlük yaptı.
Yüksel Taşkın, geçmiş yazılarında Kemalizm hakkında söylediği sözler nedeniyle tepkilerin hedefi olmuştu.
Kemalizm’i ‘ırkçı ve dışlayıcı’ olarak hedef aldı
“Irkçı” ve “dışlayıcı” sözleriyle Kemalizm’i hedef alan Taşkın, 2008 yılında verdiği bir röportajda şunları söylemişti:
Kemalizm en başından beri dışlayıcıdır. Kemalizm, azınlıklar ve farklı etnik kimliklerle ortada yaşama sorununu çözemedi. Azınlıkların Türkiye’den ayrılmasıyla vatan ve millet olmanın mümkün olduğu vurgusu vardır. Kemalizm dışlayıcı bir etnik milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayma potansiyeline sahiptir. Kemalizm’in ırkçı yönü, özellikle uluslararası sorunlar devreye girdiğinde, kaygı ve baskı olduğunda ya da Kürt sorununa saplandığında ortaya çıkıyor.